Beléptető rendszerek

Az mbautomatika. által alkalmazott beléptető rendszer elegáns, diszkrét, mégis hatékony. A rendszer egy ajtó és pár belépőkártya kezelésétől egészen a szinte korlátlan számú ajtó, belépőkártya és jogosultsági szint menedzseléséig többféle igény kielégítésére is alkalmas.

Az általam használt belépőkártyák bankkártya méretűek, vagy kulcstartóra akasztható 5 Ft-os méretű chip. Felületükön fényképes és cégarculatos azonosítást is elhelyezünk. Igény esetén megtervezem Önnek a kártya teljes arculatát

A belépési komfort kialakításánál Ön választhat, hogy a kártyát ki kívánja venni a zsebéből, vagy úgy szeretne be- és kilépni, esetleg gépjárművével behajtani, hogy a rendszer távolról érzékelje a kártya jelenlétét, és ne tegye szükségessé annak elővételét.

A fenti eszközök alkalmasak adott területen lévő mozgások jelzésére, adott helyszínre történő átjelzésére, figyelésére. Ha azonban ezeket a mozgásokat fizikailag is gátolni szeretnénk, olyan technikai eszközt kell alkalmazni, ami nemcsak a személyi áthaladás megjelenítésére, hanem annak engedélyezésére képes vezérlőkből és az események dokumentáláshoz szükséges berendezésekből áll. Erre kínálnak lehetőséget a hazai piacon már több éve jelenlévő nagybiztonságú beléptető rendszerek.

Egy épület tervezésekor - figyelembe véve annak funkcionális használatát - már az alapoknál gondolni kell az ott lakók és dolgozók épületen belüli mozgásának biztonságos engedélyezéséről. Adott térben történő mozgások, áthaladások korlátozását, engedélyezését többféle módon lehet megoldani, a legegyszerűbb áthaladást gátló berendezésektől, mint például egy egyszerű ajtózár, a magas technikai színvonalon működő, már személyek

Elegáns megoldást jelenthet kisebb lakó- vagy irodaépületek esetében a főbejáratok kapuinak biztosítására, irodák közötti mozgások figyelésére. Egy olyan épületben, ahol már elengedhetetlen az ott dolgozók mindennapi területen belüli mozgásainak koordinálása, a munkaidő egyszerűbb ellenőrzése, rögzítése, hálózati kapcsolattal működő beléptető rendszereket tervezünk. Előnyük a rugalmas programozás mellett a kártyákkal vagy más technikai megoldással működő azonosítás egyszerű kezelése és egy felületen történő azonnali megjelenítése.

A beléptető rendszerek - a legegyszerűbbtől a legbiztonságosabbakig bezárólag- általánosan három fő elemből tevődnek össze: Mechanikai akadály: amelynek célja az áthaladás fizikai gátolása forgóvillák, forgókapuk, zárak, zárszerkezetek segítségével.

Személyi azonosító: amely segíti a rendszereszközöket a szükséges információk értékelésében, továbbadva azokat a jelfeldolgozó és eseménymegjelenítő eszközöknek. Ezek lehetnek kártyaolvasók, különböző kódzárak, vagy akár biometrikus azonosítók is.

- Jelfeldolgozók, esemény megjelenítők: a rendszerbe érkezett információk értékelését, azok továbbítását, illetve az áthaladáshoz vagy annak tiltásához szükséges kontaktusok megadását vezérlik. Egy felületen történő megjelenítés saját vagy hálózati kapcsolat segítségével, terület vagy épület grafikai megjelenítésével szintén ezen berendezések foglalkoznak.

Egy jól megtervezett, kialakított beléptető rendszerrel Ön mindig biztonságban tudhatja értékeit, bizalmas információit

vissza