Kertkapuk, gépkocsi bejárok, garázskapuk automatizálása

Biztonság és kényelem gombnyomásra - kapu-automatizálás

a technikai fejlesztések eredményeként életminőségünket javíthatjuk azáltal, hogy a mindennapi tevékenységeket leegyszerűsítő eszközöket alkalmazunk.

A garázs és kapu- automatikák azok számára jelentenek ideális megoldást, akik kényelmessé, biztonságosabbá szeretnék tenni otthonukat. Egy kényelmes otthon az automatizált kapunál kezdődik. egyetlen gombnyomásra szabad az út, a legzordabb időjárásban is élvezheti autójának kényelmét, hiszen ki sem kell szállnia ahhoz, hogy autójával beálljon az udvarra vagy a garázsba.

A működtetés igen sokféle módon lehetséges; a legelterjedtebb a rádió távirányítás, de nyitható a kapu kulcsos kapcsolóval, kódtasztatúrával, kaputelefonról, vagy akár teljesen automatikusan, hurokérzékelő jeléről is. Mielőtt kiválasztaná kapujához a megfelelőbb vezérlést, tudnia kell, hogy milyen kapu-automatizálási eszköz a legmegfelelőbb az Ön kapujához. Manapság szinte minden típusú kapuhoz lehet kapunyitó automatikát vásárolni. Először azonban tudni kell, hogy Ön milyen kapuval rendelkezik és milyen igénybevételnek lesz kitéve. Az egy- és kétszárnyú nyílókapukhoz csavarorsós, pneomatikus és karos szerkezeteket, illetve földbe süllyesztett, "láthatalan" motorokat telepíthetünk. Nyílókapuk klasszikusan azok a szerkezetek, ahol az automatizálás különös figyelmet igényel, mivel a kapuk az intenzív használatból, illetve az időjárás okozta mechanikai méretváltozásból (kihajlás) eredően megnövekedett súrlódásnak lehetnek kitéve. Nagyon fontos, hogy tervezéskor a kapuk szerkezeti különbségeit és a lehetséges telepítési helyzeteket figyelembe vegyék.

Egyszerűbb a feladat azoknál a kétszárnyú nyílókapuknál, amelyeket csak gépkocsi behajtásra használnak, mivel ilyenkor csak a súlyhatárok és a rögzítés (oszlopmagasság) dönti el, hogy milyen motortípust használjunk. Kicsit nehezebb a feladat akkor, ha a kétszárnyú kaput nem csak gépkocsi behajtásra, hanem személybejáratra is használjuk (tehát nincs más bejárat), mert itt csak olyan típusú vezérlőegységeket választhatunk, amelyek rendelkeznek személybejárós funkcióval.Lényeges méretek a kamutor választásához

Sematikus ábra a főbb elemek elhelyezéséről

Toló kapuknál a fogasléces automatikák akár 3000kg-os ipari kapuk mozgatására is alkalmasak. Toló kapuk esetében ritkán találkozunk olyan esettel, amikor a kaput személybejáratra is használják, ettől függetlenül célszerű személybejárati funkcióval ellátott kapunyitót alkalmazni. Toló kapuknál egy fontos választási szempont a kapu mérete illetve súlya. A toló kapukhoz olyan rugalmas automatikák szükségesek, amelyek igazodni képesek az eltérő kapuméretekhez, a különféle terhelésekhez, az eltérő környezeti viszonyokhoz, szem előtt tartva a maximális biztonságot mechanikájuk önzáró, hogy a kapu zárása biztosítva legyen .

1. Mozgatómotor 2. Nyomógomb, kulcsos kapcsoló, vagy kód 3. Villogó lámpa, külső antenna 4. Belső fotocellák 5. Külső fotocellákÚSZÓKAPU

Ha egy úszókaput az utcafrontról működés közben megfigyelünk, a kapu a "levegőben úszva" nyílik és záródik. A kapu nyílásában nincs vezetősín a talajon és görgőt sem látunk a kapu működése közben. Az úszókaput a kerítésen belül lévő betontömbhöz rögzített csapágysor tartja. A két görgősoron fut a "C" profil, amit a kapu aljára hegesztünk. - Sokkal megbízhatóbb csendesebb.

Néhány automatika szettben is kapható; ezek tartalmazzák egy komplett rendszerhez szükséges összes alkatrészt

vissza